Menu
Forside
Glasblæsning
Bejdsning
Elektropolering

Optimeret til IE og Netscape 4+
800x600Elektropolering


Korrosionsbestandig rustfri overflade

Rustfrit stål, nikkellegeringer og titan er alle materialer, hvis egenskaber i høj grad skyldes det oxydlag, der af naturlige årsager ligger på metallets overflade. En særdeles vigtig behandling af metallerne drejer sig derfor om at modificere og forberede overfladen, hvilket bl.a. lader sig gøre ad elektrokemisk vej.

Den mest almindelige metode til elektrokemisk overfladebehandling er elektropolering, også kaldet elpolering, og som navnet siger, er der tale om en metode, der udover at involvere elektrokemi medføre en polering af overfladen. Elektropolering / elpolering er en galvanoteknisk proces, der foregår i et stærkt koncentreret syrebad, hvor emnet neddyppes, koblet som anode.

Formålet med elektropolering er tosidig. Dels opnås en grundig bejdsning af overfladen, og dels giver processen en regulær poleringseffekt. Betydningen af bejdsningen er andet sted omtalt, men hvor en normal bejdsning vil give en let forøget ruhed af emnet, giver elektropolering den stik modsatte effekt. Resultatet af elektropolering er en åben og metallisk ren overflade, hvilket er det bedst tænkelige udgangspunkt for dannelse af et perfekt passivlag.

Poleringseffekten ligger i at stålet langsomt skrælles af, og det især er toppene af de små mikroruheder, der strippes af. Man siger at overfladen nivelleres, og efterhånden som nivelleringen skrider frem, og toppene fjernes, falder ruheden.

En elektropoleret rustfri ståloverflade repræsenterer derfor det absolutte maksimum i korrosionsbestandighed - den ideelle rustfri ståloverflade.

  • Ensartet glansfuld overflade.
  • Lav overfladeruhed = stor rengøringsvenlighed.
  • Maksimal korrosionsbestandighed.

Vi kan udføre elektropolering af emner ved neddypning med en størrelse på 3,5 x 1,5 x 1,5 m.

Herudover har vi stor erfaring i elektropolering af tanke, rør og beholdere, og vi kan vi udføre indvendig elektropolering.

Til Top